Koridor Techiz ve Tezyini
Büyüyen Fikirler
Merhabalar. Bu yazı aklımıza/aklınıza fikirler geldikçe büyüyen bir hususiyete sahip olacak. İleride, aa ben bunu okumuştum, demeyin diye söyledim işte. Çünkü yazıya birkaç hafta sonra, sen o eski sen değilsin, diyebilirsiniz.
Biraz daha büyümüş olarak karşınıza çıkabilir.
1. İklim kitabını renkli ve kalınca kağıda tab’ ettirip, bir yerlere mandallamayı düşünüyorum. Ahşap mandalları çocuklara desen desen boyatıp, sicim iplerle asınca A4’leri, balat sokakları gibi oluyor bizim koridorlar 🙂 Kendime not, https://www.mgm.gov.tr/cocuklar/kitap-iklimimizi-koruyalim.aspx bu kitabı tab et. Neden sonra bunu gördüm .. 😀 https://www.mgm.gov.tr/FILES/cocuklaricin/kar-hikaye.pdf Kar taneleri, bulut çeşitleri beni fazlaca cezbediyor.

Bu kitap da az güzel değil hani.
2.Seccade tasarımlarını sergile.
3.”Bir kitabullah-ı âzâmdır ser-a-ser kainat/ Hangi harfi yoklasan manası hep Allah çıkar.” maketlerini sergile 🙂 Tklynz: http://hayalgucugelistirenodevler.com/goge-bakmiyorlar-mi/
4.Dua ağacı as. Post-it’ler olsun yaprak. Yanına bankalardaki gibi kalem koy, kurdeleyle sabitle kalemi. Dualarını yazsın çocuklar.
5.Şiir levha: Sekizinci sınıflar katına şiir levhası as kara tahtadan. İlham veren şairlerden mısralar yer alsın. Yedi güzel adam şairleri tanıtılabilir bir köşesinde. Sonrası.. Bir tebeşir ve minik yürekleri baş başa bırak. Başlık #şairolsam mesela, #şiirduvarda, #şiirokulda vs…
…(büyüyecek inşAllah..)
Cok güzel bir site. Supersiniz. Okulumuz yeni bir okul. Duzenlemelerinde boyle fikirlere cok ihtiyac var. baska neler olabilir acaba.
Teşekkür ederiz:)
Daha önceki platformlarda gördüğüm,
-minik bir okuma köşesi
-şiir duvarı / ya da ağacı
-kitaplardan yapılmış (yelkovanın akrebin kitapları gösterdiği) duvar saati
-dergi ipi (çamaşır ipine dizilmiş 😉
-kitap rafları (al götür-oku getir)
-çocukların yaptıkları kronolojik siyer tarihi (renkli boyalı)
-çocukların veli izni alınarak çekilmiş hadisi şerif eklenmiş- kurgulu fotoğraflar
(…)